Op ambachtelijke wijze kaarsen produceren. Alle opties en kosten op een rij.

Kaarsen brengen kleur, ze brengen geur, ze brengen sfeer. Een mooie kaars is een onmisbaar element in een eigentijds interieur en vormt altijd een gewaardeerd geschenk. Handgemaakte kaarsen onderscheiden zich van strakke, fantasieloze fabriekskaarsen. Je ziet direct dat het een ambachtelijk product is. Een ambachtelijk geproduceerde kaars is daardoor een goed verkoopbaar product. Wat zijn de opties?

Kaarsen gieten

Bij het gieten van kaarsen wordt de vorm van de kaars grotendeels bepaald door de vorm (mal) waarin de kaars gegoten is. Gildewerk heeft heel veel standaard vormen en als dat nog niet genoeg is kunnen wij u leren om met siliconen zelf die vorm te maken die u nog mist. Ook hier geeft het kleuren en het decoreren de finishing touch.
De meest eenvoudige manier om te starten is de aanschaf van een startset waarmee u zelf meteen aan de slag kan voor rond de € 200,-. De set heeft een Mini-Bain voor het mengen van kleuren en/of een voor het uitgieten van de paraffine. In beide vormen is het een must voor elke kaarsenmakerij.

Gieten optie A: Indien u kaarsen wilt gaan gieten met 1-5 personen binnen een instelling

Gedurende de gehele week dan is uw aanvangsinvestering aan apparatuur ong € 1.250,- en aan grondstoffen € 475,-. Ondernemers halen met deze optie een basis in huis om een goede start te kunnen maken. Kaarsen gieten optie A bevat aan apparatuur o.a. Een Junior Gietketel, een hotplate, een stabyl én onderdelen van de voornoemde startset. Kaarsen gieten optie A bevat aan grondstoffen o.a. 100 kg gietmix, kleurstof/pillen, pit.

Gieten optie B: Indien u kaarsen wilt gaan gieten met 3-8 personen binnen een instelling

Gedurende de gehele week dan is uw aanvangsinvestering aan apparatuur ong € 2.750,- en aan grondstoffen € 1.375,-. Ondernemers voorzien zich met deze optie van een complete kaarsenmakerij voor het gieten van kaarsen. Kaarsen gieten optie B bevat aan apparatuur alles onder optie A, aangevuld met o.a. een Deco, een Junior gietset RVS en een Junior kleurset Kaarsen gieten B bevat aan grondstoffen o.a. 250 kg gietmix, coatingwas, marmerwas en een grotere hoeveelheid pit, kleurstoffen en mallen als onder optie A.

Gieten optie professioneel

De voorgaande opties zijn eenvoudig uit te breiden met grotere ketels en RVS meubels. U zal dan met een hoger budget rekening moeten houden dan bij voorgaande opties.

Kaarsen dompelen

De basis voor het dompelen van kaarsen is een eenvoudige en repeterende beweging die het Kaarsen dompelen karakteriseert. Gedurende het proces wordt de kaars laagje voor laagje opgebouwd tot het uiteindelijk die kwalitatief hoogwaardige kaars geworden is. Daarna zijn er nog verscheidene decoratietechnieken mogelijk om de kaars ook nog een bijzondere uitstraling te geven die zich daardoor duidelijk van “gewone” fabriekskaarsen onderscheidt.

Voor het dompelen van kaarsen is het helaas niet mogelijk om een eenvoudig startpakket samen te stellen omdat de veiligheid dit verhinderd. Bij het gieten van kaarsen is dit wél mogelijk. Elke optie is uit te bereiden met een elektrische lift, en ook zijn er onderhoudscontracten mogelijk. Onze meest uitgebreide apparatuur, de combi-compleet, hebben wij niet in deze opties meegenomen omdat wij deze op maat voor u vervaardigen.

Kaarsen dompelen optie A: Indien u kaarsen wilt gaan dompelen met 2-3 personen binnen een instelling

1 à 2 dagen per week dan is uw aanvangsinvestering aan apparatuur ong € 2.000,- en aan grondstoffen € 475,-. Ondernemers halen met deze optie een basis in huis om een goede start te kunnen maken.

Kaarsen dompelen optie A bevat o.a. aan apparatuur: Een Junior dompelset, een Junior kleurset, een afsmelter, een opspanner, dippers en nog meer handige accessoires. Kaarsen dompelen optie A bevat o.a. aan grondstoffen: 100 kg T119 dompelwas, kleurstof/pillen en pit.

Kaarsen dompelen optie B: Indien u kaarsen wilt gaan dompelen met 2-5 personen

Gedurende de gehele week dan is uw aanvangsinvestering aan apparatuur ong € 5.000,- en aan grondstoffen € 1.250,-. Ondernemers halen de stevige Combi 2 in huis aangevuld met alles wat nodig is om een productie op te starten.

Kaarsen dompelen optie B bevat o.a. aan apparatuur: een Combi 2, een grote afsmelter, een deco en verder de meeste apparatuur zoals vermeld onder optie A. Kaarsen dompelen optie B bevat o.a. aan grondstoffen: 250 kg T119 dompelwas, coatingwas, en verder zoals onder optie A aangeboden, maar dan in grotere hoeveelheden.

Kaarsen dompelen optie C: Indien u kaarsen wilt gaan dompelen met maximaal 8 personen

Gedurende de gehele week dan is uw aanvangsinvestering aan apparatuur ong € 8.650,- en aan grondstoffen € 2.150,-. Ondernemers kopen hiermee een volledige kaarsenmakerij waarmee alle facetten van het dompelen bereikt kunnen worden. Alleen nog een lift zou de efficiency bevorderen.

Kaarsen dompelen optie C bevat o.a. aan apparatuur: behalve het onder optie B gespecificeerde een Combi 3D met 12 kleurbussen. Continuïteit en kwaliteit in deze uitgebreide optie. Kaarsen dompelen optie C bevat o.a. aan grondstoffen: 500 kg T119 dompelwas en 100 kg coatingwas en wat meer kleurstoffen dan in optie B.

Bij de versies met de Combi is een lift verkrijgbaar die aan de Combi bevestigd kan worden. Bij de Junior’s past ook een lift, maar die moet aan de muur bevestigd worden.
Bij de lift past weer een speciaal systeem om het niveau op het juiste punt te houden. Aan dit systeem wordt nu de laatste hand gelegd.

Ook voor het dompelen geldt dat deze configuraties naar believen zijn uit te breiden met apparatuur met een grotere capaciteit en/of op maat gemaakte meubels, onze combi-compleet. Wij adviseren u hier graag over.

Over Gildewerk

Gildewerk is al sinds 1977 een betrouwbare  leverancier van benodigdheden voor kaarsenmakerijen en/of zeepmakerijen over de gehele wereld.

Categorieën

Archief