Cold-Process zeepbedrijf starten? Begin met de Gildewerk Starter Kit, inclusief aanmeldingsformulier voor het SQS-kwaliteitssysteem.

Maak je eigen zeep. Creëer je eigen bedrijf met ecologisch zuivere grondstoffen, efficiënte materialen en veilige werkwijzen van Gildewerk. In samenwerking met het EU Soap Quality System (SQS), het officiële kwaliteitssysteem voor gecertificeerde ambachtelijke zeepmakers.

In dit pakket vind je de meest optimale grondstoffen en materialen om zelf zeep te produceren. Inclusief de eerste stap naar lidmaatschap van het SQS zeepkwaliteitssysteem.

De Cold Process Methode

Gildewerk presenteert de Cold Process Methode.

Gildewerk’s Cold Process Methode gaat terug naar de basis van het zeep maken en is enorm populair omdat ze voldoet aan de hedendaagse behoefte om te werken met natuurlijke materialen en veel ruimte biedt voor creativiteit.

Deze manier van zeep maken houdt in dat je op kamertemperatuur plantaardige oliën en boters mengt met loog (dat is natrium hydroxide, NaOH). De oliën, boters en de loog gaan het verzepingsproces aan. Van de loog blijft na het verzepingsproces niets meer over.

Door het verzepingsproces ontstaat natuurlijke glycerine dat erg verzorgend is voor de huid. Dit zit van nature dus in elk stuk Cold Process zeep.

Cold Process zeep kan schitterend worden versierd met wervelingen, kleurlagen en onbeperkte ontwerpen. Sommige zeepmakers kiezen ervoor om natuurlijke ingrediënten te gebruiken voor textuur, terwijl anderen een toplaag van kruiden hebben voor een artistieke, aromatische finale. De mogelijkheden voor het maken van Cold Process zeep zijn eindeloos en heeft ook nog andere voordelen: het is vriendelijk voor zowel het milieu als voor de huid. Genoeg reden om te beginnen.

Waarom je kiest voor Gildewerk’s Cold Process Methode.

Met de zuivere grondstoffen van Gildewerk, doeltreffende apparatuur en veilige werkmethoden, heb je Gildewerk’s Cold Process Methode in één zin samengevat.

De methode brengt je een creatieve, ecologische en verantwoorde manier om Cold Process zeep te produceren. Vooral in context met het unieke Kwaliteitssysteem waarmee je eindproduct voldoet aan de strenge Europese Hygiëne en Cosmetica-wetgeving, heb je een potentiele bestseller in handen. Want wie zeep maakt, moet aan bepaalde eisen voldoen omdat het product met de huid in aanraking komt. Met een abonnement op het Kwaliteitssysteem neemt Gildewerk de verantwoording voor de geproduceerde zepen en biedt hulp en ondersteuning bij de administratieve verplichtingen en afhandeling van eventuele problemen.