KAARSEN DOMPELEN. WAT KOST DAT EIGENLIJK?

De oudste manier van het maken van kaarsen is het ambachtelijke dompelen. Het is nog steeds een populaire manier om handmatig kaarsen te produceren die creatief en kwalitatief zeer hoog scoren. De basis voor het dompelen van kaarsen is een eenvoudige en repeterende beweging die het dompelen karakteriseert. Gedurende het proces wordt de kaars laagje voor laagje opgebouwd tot het uiteindelijk die hoogwaardige kaars geworden is.

Daarna zijn er nog verscheidene decoratietechnieken mogelijk om de kaars ook nog een bijzondere uitstraling te geven die zich daardoor duidelijk van “gewone” fabriekskaarsen onderscheidt. Ambachtelijk gemaakte dompelkaarsen branden gemiddeld 30% langer dan machinaal geproduceerde kaarsen.

Maar wat kost het om zelf een dompelmakerij te starten? Het is helaas niet mogelijk om een eenvoudig startpakket samen te stellen omdat de veiligheid dit verhindert. Bij het gieten van kaarsen is dit wél mogelijk (zie blog ‘Een Gietmakerij starten. Wat kost dat?’). Elke optie is uit te bereiden met een elektrische lift, en ook zijn er onderhoudscontracten mogelijk. Onze meest uitgebreide apparatuur, de combi-compleet, hebben wij niet in deze opties meegenomen omdat wij deze op maat voor u vervaardigen.

Kaarsen dompelen optie A: Indien u kaarsen wilt gaan dompelen met 2-3 personen binnen een instelling, 1 à 2 dagen per week dan is uw aanvangsinvestering aan apparatuur ongeveer € 2.000,-* en aan grondstoffen € 475,-. Ondernemers halen met deze optie een basis in huis om een goede start te kunnen maken. Kaarsen dompelen optie A bevat o.a. aan apparatuur: Een Junior dompelset, een Junior kleurset, een afsmelter, een opspanner, dippers en nog meer handige accessoires. Kaarsen dompelen optie A bevat o.a. aan grondstoffen: 100 kg T119 dompelwas, kleurstof/pillen en pit.

Kaarsen dompelen optie B: Indien u kaarsen wilt gaan dompelen met 2-5 personen, gedurende de gehele week dan is uw aanvangsinvestering aan apparatuur ongeveer € 5.000,- en aan grondstoffen € 1.250,-. Ondernemers halen de stevige Combi 2 in huis aangevuld met alles wat nodig is om een productie op te starten. Kaarsen dompelen optie B bevat o.a. aan apparatuur: een Combi 2, een grote afsmelter, een deco en verder de meeste apparatuur zoals vermeld onder optie A. Kaarsen dompelen optie B bevat o.a. aan grondstoffen: 250 kg T119 dompelwas, coatingwas, en verder zoals onder optie A aangeboden, maar dan in grotere hoeveelheden.

Kaarsen dompelen optie C: Indien u kaarsen wilt gaan dompelen met maximaal 8 personen, gedurende de gehele week dan is uw aanvangsinvestering aan apparatuur ongeveer € 8.650,- en aan grondstoffen € 2.150,-. Ondernemers kopen hiermee een volledige kaarsenmakerij waarmee alle facetten van het dompelen bereikt kunnen worden. Alleen nog een lift zou de efficiency bevorderen. Kaarsen dompelen optie C bevat o.a. aan apparatuur: behalve het onder optie B gespecificeerde een Combi 3D met 12 kleurbussen. Continuïteit en kwaliteit in deze uitgebreide optie. Kaarsen dompelen optie C bevat o.a. aan grondstoffen: 500 kg T119 dompelwas en 100 kg coatingwas en wat meer kleurstoffen dan in optie B.

Bij de versies met de Combi is een lift verkrijgbaar die aan de Combi bevestigd kan worden. Bij de Junior’s past ook een lift, maar die moet aan de muur bevestigd worden.

Bij de lift past weer een speciaal systeem om het niveau op het juiste punt te houden. Aan dit systeem wordt nu de laatste hand gelegd.

Ook voor het dompelen geldt dat deze configuraties naar believen zijn uit te breiden met apparatuur met een grotere capaciteit en/of op maat gemaakte meubels, onze combi-compleet. Wij adviseren u hier graag over.

*Genoemde prijzen kunnen fluctueren en zijn gerelateerd aan de datum van deze blog.

Over Gildewerk

Gildewerk is al sinds 1977 een betrouwbare  leverancier van benodigdheden voor kaarsenmakerijen en/of zeepmakerijen over de gehele wereld.

Categorieën

Archief