PRIKKEL DE ZINTUIGEN. Handige tips voor het kiezen van een goede kleur-geur combinatie

De juiste parfumolie is heerlijk en kan je zeep- of badproduct een grote oppepper geven. Niet alleen is het de finishing touch voor je product maar hét middel om een speciaal gevoel te creëren. Reukzintuigen zijn de sterkste zintuigen die je hebt en het juiste geurtje kan veel met je stukje zeep doen. Bij elke geur past een kleur en maakt je product verleidelijk.

Het kiezen van een goede geur en kleur is in grote mate afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je hebt geuren waarvan je een instant happy feeling krijgt. Daar past een bepaalde kleur bij. Of je hebt een intense geur waarbij je denkt aan passie en romatiek. Daar past ook een bepaalde kleur bij. Je hebt dus allerlei geuren en kleuren. De keuze is belangrijk. Een lichte of een zware geur moet bij je product passen. Een lichte, frisse geur is beter voor overdag dan een enorm zware geur. Ook zoeken klanten in de zomer vaker naar lichte geuren dan naar zware geuren. En andersom in de wintertijd.

Advies voor het kiezen van een goede keur-geur combinatie

Sommige geuren zijn sterk gebonden aan een bepaalde kleur (zoals bijvoorbeeld lavendel aan violet en sinaasappel aan oranje). De cosmetica-industrie is ver gevorderd met het onderzoeken van verwachtingspatronen van klanten. Hieronder enkele tips over de verwachtingen die kleuren kunnen oproepen.

Kies een passende kleur bij een geur door uw ogen te sluiten als u ruikt aan de parfumolie. Omschrijf het gevoel dat deze geur bij u opwekt. Kijk of uw omschrijving overeenkomt met een van de onderstaande beschrijvingen en kies de kleur die daarbij staat.

Over Gildewerk

Gildewerk is al sinds 1977 een betrouwbare  leverancier van benodigdheden voor kaarsenmakerijen en/of zeepmakerijen over de gehele wereld.

Categorieën

Archief