EEN KAARSENGIETERIJ STARTEN. WAT KOST DAT?

Het gieten van kaarsen is een veelgebruikte techniek en is de basis van het maken van een kaars. De dichtheid van een ambachtelijk gegoten kaars is bijna 100% en om die reden zal die kaars in de meeste gevallen langer branden dan een vergelijkbare kaars die geperst is in een fabriek.

Bij de beslissing of je een kaarsenmakerij op wilt starten is het belangrijk om een inzicht te hebben in de kosten die je gaat maken. Wij hebben onderscheid gemaakt tussen apparatuur en grondstoffen. Dit omdat de apparatuur een eenmalige aanschaf is terwijl de grondstoffen steeds weer nieuwe herhaalaankopen zijn. In deze blog nemen we de opties een-voor-een door.

Goed om vooraf te weten is dat de verkoop van de eindproducten – gemaakt uit de eerste aanschaf van de grondstoffen – de gehele investering in grondstoffen en meestal ook die van de apparatuur terugverdiend kan worden. Een ambachtelijk geproduceerde kaars is een ijzersterk verkoopbaar product waar steeds meer mensen voor gaan. De productie van kaarsen is daarom een aantrekkelijk en winstgevend ambacht.

De meest eenvoudige manier om te starten is de aanschaf van een Startset waarmee je zelf meteen aan de slag kan voor rond de € 200,-.* De set heeft een Mini-Bain voor het mengen van kleuren en/of een voor het uitgieten van de paraffine. In beide vormen is het een must voor elke kaarsenmakerij.

Daarnaast zijn er de volgende opties beschikbaar:

Gieten optie A: Indien je kaarsen gaat gieten met 1-5 personen binnen een instelling, gedurende de gehele week dan is jouw aanvangsinvestering aan apparatuur ongeveer € 1.250,- en aan grondstoffen € 475,-. Ondernemers halen met deze optie een basis in huis om een goede start te kunnen maken. Kaarsen gieten optie A bevat aan apparatuur o.a. Een Junior Gietketel, een hotplate, een stabyl én onderdelen van de voornoemde Startset. Kaarsen gieten optie A bevat aan grondstoffen o.a. 100 kg gietmix, kleurstof/pillen, pit.

Gieten optie B: Indien je kaarsen gaat gieten met 3-8 personen binnen een instelling, gedurende de gehele week dan is jouw aanvangsinvestering aan apparatuur ongeveer € 2.750,- en aan grondstoffen € 1.375,-. Ondernemers voorzien zich met deze optie van een complete kaarsenmakerij voor het gieten van kaarsen. Kaarsen gieten optie B bevat aan apparatuur alles onder optie A, aangevuld met o.a. een Deco, een Junior gietset RVS en een Junior kleurset. Kaarsen gieten B bevat aan grondstoffen o.a. 250 kg gietmix, coatingwas, marmerwas en een grotere hoeveelheid pit, kleurstoffen en mallen als onder optie A.

Gieten optie professioneel: De voorgaande opties zijn eenvoudig uit te breiden met grotere ketels en RVS meubels. U zal dan met een hoger budget rekening moeten houden dan bij voorgaande opties. (Verkrijg meer professionele informatie via de contact-pagina)

Zo, nu heb je een idee hoe duur het is om een gietmakerij te starten.

*Genoemde prijzen kunnen fluctueren en zijn momenteel gerelateerd aan de datum van deze blog.

Over Gildewerk

Gildewerk is al sinds 1977 een betrouwbare  leverancier van benodigdheden voor kaarsenmakerijen en/of zeepmakerijen over de gehele wereld.

Categorieën

Archief