De parfum/geuroliën van Gildewerk bevatten zo min mogelijk allergene stoffen.

De parfumoliën van Gildewerk zijn 100% geconcentreerde oliën en bevatten zowel synthetische als natuurlijke oliën. De geuroliën bevatten alleen natuurlijke grondstoffen. In parfum/geurolie kunnen zogenaamde allergene stoffen voorkomen, die allergieën kunnen veroorzaken. Er is een wettelijke verplichting om deze stoffen, zodra zij in een bepaalde concentratie in het eindproduct (zeep) aanwezig zijn, te melden op het etiket. Vooral in de zuiver etherische oliën is de concentratie van allergene stoffen hoog.

Waarom gebruiken we allergene stoffen bij het maken van zeep en laten we deze niet gewoon weg? Omdat deze stoffen bij sommige parfums onmisbaar zijn om de specifieke geur te produceren. De parfum/geuroliën van Gildewerk bevatten zo min mogelijk allergene stoffen. Toch raden wij u aan om de huid goed te beschermen met handschoenen als u met parfum/geurolie werkt en de ruimte goed te ventileren om te voorkomen dat er allergieën ontstaan. Lees voor gebruik vooral ook de veiligheidsinformatiebladen. U vindt de veiligheidsinformatiebladen van de Gildewerk producten op onze website www.gildewerk.com.


Labelfree:
Gildewerk levert ook parfumoliën waarbij de concentratie allergene stoffen zo laag is dat deze niet op het etiket gemeld hoeven worden.

Allergenfree: bovendien is er ook een serie parfumoliën die helemaal geen allergenen bevatten.

Werken met parfum/geurolie

De samenstelling en dosering van de parfum/geuroliën is zodanig, dat bij de maximale dosering de concentratie van eventuele allergene stoffen nog zo laag mogelijk is. De concentratie van de parfum/geurolie bepaalt of de eventueel aanwezige allergene stoffen wel of niet op het etiket moeten staan. Met een hogere dosering klopt het etiket dus niet meer en voldoet men niet meer aan de wettelijke eisen.

Parfum/geurolie is een mengsel van vluchtige stoffen. Elke keer als de fles geopend wordt, vervliegt een gedeelte van deze stoffen. Daardoor verandert op den duur de geur. Het is dus normaal dat een “vers” parfum anders ruikt dan één dat al even staat. Alleen de geur van twee “verse” flessen is gelijk. Om een geur goed te kunnen beoordelen, kan men beter niet direct aan de geopende fles ruiken. De meest vluchtige stoffen bepalen dan de geur. Beter is het om een paar druppels op een vloeipapier (keukenrol o.i.d.) te druppelen, een paar seconden te wachten, en pas dan te ruiken.

Over Gildewerk

Gildewerk is al sinds 1977 een betrouwbare  leverancier van benodigdheden voor kaarsenmakerijen en/of zeepmakerijen over de gehele wereld.

Categorieën

Archief